Wie ben ik?

Mijn naam is Brenda Rietveld. Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Samen met mijn gezin heb ik 5 jaar in Afrika gewoond en gewerkt. Nadat we terug in Nederland kwamen en de kinderen naar school gingen, besefte ik dat ik iets heel nieuws wilde.

Mijn levenservaring, o.a. als vrouw, moeder, onze tijd in het buitenland én mijn ervaring met mijn eigen burn-out, wilde ik graag inzetten om mensen die op de één of andere manier vast lopen in hun leven te gaan begeleiden.

Opleiding

Daarvoor ben ik in 2016 begonnen met de HBO-opleiding 'Psychosociaal Therapie' bij De Roos Opleidingen. Deze heb ik in april 2020 afgerond. Daarnaast heb ik de cursus 'Relatietherapie' gevolgd bij Bureau De Roos.

Therapie is als een rivier

Tijdens de opleiding ging het regelmatig over het therapieproces als een rivier. Je stapt van de ene oever de rivier in, op weg naar de andere oever. Dat is spannend. Je laat iets achter wat vertrouwd is (ook al is het niet fijn, het is wel bekend). En je stapt in een rivier waarvan je niet altijd weet hoe diep die is en hoe snel die stroomt. Je wilt niet kopje-onder gaan! En hoe zal de overkant er uit zien? Is het wat je ervan verwacht had? Ik vind het een prachtig beeld en ik kijk er naar uit om met jou in die rivier te staan en je naar de overkant te helpen en je op weg te helpen de nieuwe oever op. Totdat je weer genoeg grond onder de voeten hebt om zelf verder te kunnen.

Levensvisie

Als christen werk ik vanuit mijn christelijke levensvisie. Mensen met een andere visie zijn echter ook hartelijk welkom.

Samenwerking met bureau Eutychus

Ik werk graag samen met anderen. Ik werk dan ook op freelance basis samen met bureau Eutychus in Barneveld en daar is ook mijn praktijk gevestigd.